23, 24, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2013 Αναλόγια έργων Κυπρίων συγγραφέων Print E-mail

Δεκατέσσερα Νέα Κυπριακά Θεατρικά Έργα
στα πλαίσια του προγράμματος
PLAY


         

Η πρώτη διοργάνωση του Προγράμματος PLAY φτάνει στην κορύφωσή της αυτό το μήνα. Ο θεατρικός κόσμος της Κύπρου ενώνεται και προχωρά στη διοργάνωση σκηνοθετημένων αναλογίων δεκατεσσάρων νέων έργων κυπρίων συγγραφέων, στα πλαίσια του προγράμματος PLAY που διοργανώνεται από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

Τα σκηνοθετημένα αναλόγια θα παρουσιαστούν στη Νέα Σκηνή (Θέατρο ΘΟΚ) στις 23, 24, 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2013, σε πρωινές και απογευματινές αναγνώσεις.

Με μεγάλη προθυμία άνθρωποι του θεάτρου και θεατρικά σχήματα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΔΙΘ και του ΘΟΚ για να συμμετάσχουν εθελοντικά στην προσπάθεια στήριξης του Κυπριακού έργου και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση σε σκηνοθετημένο αναλόγιο, ενός από τα έργα που έχουν επιλεγεί.

Στόχος των σκηνοθετημένων αναλογίων είναι η πραγματοποίηση μιας γιορτής του κυπριακού έργου, όπου οι άνθρωποι του θεάτρου αλλά και το ευρύ κοινό θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με τα έργα του PLAY, αλλά πρωτίστως η επιλογή κυπριακών έργων από όσο το δυνατό περισσότερες θεατρικές ομάδες για ανέβασμα των έργων μέσα στο 2014.

Στα θεατρικά αναλόγια θα παρουσιαστούν έργα των συγγραφέων: Γιάννη Αγησιλάου, Σοφοκλή Βέργου, Αντώνη Γεωργίου, Χαράλαμπου Γιάννου, Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη, Κώστα Μαννούρη, Άννας Μαραγκού, Αντρέα Νικολαΐδη, Μάριου Νικολάου, Μελίνας Παπαγεωργίου, Μαρίας Παύλου, Δέσποινας Πυρκεττή, Άντη Ροδίτη και Κυριάκου Σπαρτιάτη.

Στη διαδικασία επιλογής των έργων αλλά και της επεξεργασίας που έτυχαν από τους ίδιους τους συγγραφείς, εργάστηκε μια ομάδα συμβούλων θεατρικής γραφής αποτελούμενη από τους Μαγδαλένα Ζήρα, Μαρία Καρσερά, Λέα Μαλένη, Αλεξία Παπαλαζάρου, Αντώνη Σολωμού, Αιμίλιο Χαραλαμπίδη.

Τα σχήματα/σκηνοθέτες που συμμετέχουν στο αναλόγιο είναι  το Θέατρο Ένα (Ανδρέας Αραούζος), η ΕΘΑΛ (Μηνάς Τίγκιλης, Λουκάς Ζήκος), το Θέατρο Σκάλα (Μόνικα Μελέκκη), η ομάδα OpenArts (Αθηνά Κάσιου), η ομάδα RooftopTheatre (Ελλάδα Ευαγγέλου), η Μαρία Μανναρίδου Καρσερά, ο Διομήδης Κουφτερός, ο Μάριος Μεττής, ο Ευριπίδης Δίκαιος, η Αλεξία Παπαλαζάρου, το TheatroTranscendental, η Λέα Μαλένη και ο Λέανδρος Ταλιώτης.


Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλ 77772717[Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης]