Διαγωνισμός συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού έργου Print E-mail

Μνήμη Κωστή Κολώτα: Διαγωνισμός Θεατρικού Μονόπρακτου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκε το κοινό τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου στο Διαγωνισμό  Συγγραφής Θεατρικού Μονόπρακτου Έργου που προκήρυξε η ΕΘΑΛ στη μνήμη του Κωστή Κολώτα και με προθεσμία υποβολής των έργων τη 1η Δεκεμβρίου 2011.

Υπήρξαν 20 συμμετοχές από τη Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μ.Βρετανία. Οι τίτλοι των έργων (σε παρένθεση τα ψευδώνυμα των συγγραφέων) είναι τα παρακάτω:

Πρίαπος Δεσμώτης / Αγαμίδες (Οι Αχαρνής), Φίλησε με Αλλιώς θα πεθάνεις (Σφιγξ), Ο Δρόμος για τον Ανεμόμυλο (Ορέστης Κιμουντρής), Η Ιστορία δεν μας αγάπησε-Κυριάκος (Φρίντα Ζάνα), Σύκα για Πρόγευμα (Κυριάκος Σαββάτου ο Πέμπτος), Βιβλία, Γάλα και Άνοιξη (Μαρία Αλεξάνδρου), Εν Κινήσει (Ανώνυμος), Αποχρώσεις (Αχιλλέας), Ώρα Ανάγκης (Τένεσι Ουίλλιαμς), Επιλογές (Κυριάκος Σαββάτου ο Πέμπτος), Φόρο Τιμής Κύπρος (Μαρία Αλεξάνδρου), Τρίτο Κουδούνι (Άρης Τριαντάφυλλου), Η Αγορά των Δακρύων (Εμμανουήλ Γεωργίλας), Κραυγή (Ζήνων Γραικός), Φίρδην-Μίγδην (Κοσμάς Βασιλικός), Ημέρα Παράδοσης (Άρης Τριανταφύλλου), Πολιτιστική Επικοινωνία (Νηρέας Σιρόκος), Νυχτερινός Επισκέπτης (Σάρα ΑΡ. 111111), Αγοράζοντας Ελπίδα (MC7) και 2047, Αλήθειες σε μια Πράξη (Charlotte Gainsbourg).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το Μάρτιο 2012 και την Κριτική Επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. Βάσος Βενιζέλος, ποιητής και εκπαιδευτικός, Τίτος Κολώτας, ερευνητής και δημοσιογράφος και Δώρος Ήρωας, εκπρόσωπος του Δ,Σ. της ΕΘΑΛ.