Σεμινάρια θεάτρου για όλους... Print E-mail

Διαλέξεις από το Μιχάλη Πιερή και τον Λάμπρο Λάμπρου...

΄Εχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια, από την εποχή του θεάτρου Πράξις, όταν για τελευταία φορά η ΕΘΑΛ οργάνωσε εργαστήρι για «μεγάλους» φίλους του θεάτρου. Ήταν ένα αίτημα, μια συχνή ερώτηση πολλών...

Φέτος με την επίβλεψη του ίδιου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΘΑΛ, Μηνά Τίγκιλη -που δυο φορές στο παρελθόν ανέβασε παραστάσεις με ερασιτεχνικούς θιάσους στη Λεμεσό, τη Θεατρική Πορεία (Ταρτούφος του Μολιέρου) και τη ΕΝΑΦ της Αγ. Φύλας (Η Εξαίρεση και ο Κανόνας του Μπέρτολτ Μπρεχτ)- ξεκίνησαν οι συναντήσεις της ομάδας κάθε Σάββατο πρωί στις 9.30 στο Τεχνοχώρο. Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις εμπλουτίζονται με μαθήματα και συναντήσεις με άλλους ανθρώπους του θεάτρου, 1-2 φορές το μήνα. Μετά αυτές του Νοεμβρίου, όπου προσκαλεσμένοι ήταν ο Καθηγητής Θεατρολογίας Δρ. Σάββας Πατσαλίδης (Παρ. 25/11/11) και ο Σχεδιαστής Φωτισμού Παναγιώτης Μανούσης (18/11/11), συχνός επισκέπτης στη Κύπρο, για τις καλλιτεχνικές ανάγκες των χορευτικών ομάδων και όχι μόνο… και του Δεκεμβρίου με το σκηνοθέτη (και του κινημ/φου), σεναριογράφο κ.α. Άδωνη Φλωρίδη, σειρά έχουν οι παρουσίες του πανεπιστημιακού και ποιητή Μιχάλη Πιερή που θα μιλήσει τη Τρίτη 17 Γενάρη 2012 στις 7.15 για το Κρητικό Θέατρο και το Σάββατο 21 του μήνα στις 10 το πρωί ο χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου…

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012,
Στο Κέντρο Χορού του Δήμου Λεμεσού (Κηποθέατρο)
Ώρα 09:30

Ποιος είδε την Ηλέκτρα στο Μπαλέτο;
Μια γρήγορη ματιά, στην εμπειρία μου ως κλασσικός χορογράφος με το αρχαίο δράμα και το μύθο.
Θα χρησιμοποιηθεί οπτικό υλικό που θα αναφέρεται στις αναμνήσεις, στην απόγνωση και στα προβλήματα που είχα ώστε να συμφιλιώσω την τραγωδία του Ευριπίδη Ηλέκτρα και το κλασσικό μπαλέτο.
Λάμπρος Λάμπρου

Πληροφορίες/εγγραφές καθημερινά 25 87 78 27

lighting1   lighting2

 

Θεατρικά Εργαστήρια ΕΘΑΛ 2011-2012

 

Ο Τεχνοχώρος της Λεμεσού ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στα θεατρικά εργαστήρια της ΕΘΑΛ. Για 17η συνεχή χρονιά στον  κατεξοχήν θεατρικό χώρο της Λεμεσού σε παιδιά ηλικίας 5 με 17 χρονών. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των ενδιαφερομένων με τους εμψυχωτές τους καθώς επίσης και η κατάταξη τους σε τμήματα.

 

Τα εργαστήρια φέτος θα λειτουργήσουν σε τρία τμήματα.

 

Α.  5 - 10 χρονών  (Μάριος Θεοχάρους)

Β.  11 - 15 χρονών (Μαρίνα Βρόντη)

Γ.  16 -17 χρονών   (Αντρέας Πρωτοπαπάς)

 

Προς το τέλος του Οκτώβρη θα ξεκινήσουν και μαθήματα θεάτρου για ενήλικες. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

 

Εγγραφές: 24 Σεπτεμβρίου 2011, 10.00-12.00

Έναρξη:  8 Οκτωβρίου 2011, 9.30 - 13.30

Τεχνοχώρος της ΕΘΑΛ

Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76

Ακίνητα Δήμου Λεμεσού

Κτίριο ΣΑΛΑ

Φωτογραφίες από το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων: