ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΘΑΛ Print E-mail
Από το ανέβασμα της παράστασης του έργου του αμερικανοαρμένιου Ρίτσαρντ Καλινόσκι, ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ το Φεβρουάριο του 2000 σε σκηνοθεσία του Βαρνάβα Κυριαζή μέχρι την πρεμιέρα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του έργου του Ισραηλινού, Ιλαν Χατσορ, ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ σε σκηνοθεσία του Μηνά Τίγκιλη έχουν περάσει δέκα χρόνια... στο μεταξύ, η ΕΘΑΛ, το θέατρο στη Λεμεσό έχει ανεβάσει 110- παρακαλώ - θεατρικές παραγωγές.

 

Αυτήν την ανηφορική, όμως τόσο δημιουργική διαδρομή της ΕΘΑΛ που συνδέεται με τον ερχομό στην Κύπρο του καλλιτεχνικού της διευθυντή Μήνα Τίγκιλη και επίσης -καθοριστικά- με την μεταφορά της στον Τεχνοχώρο στη Φραγκλίνου Ρούζβελτ, αποφάσισαν οι άνθρωποι της ΕΘΑΛ να σηματοδοτήσουν προβληματιζόμενοι, συνδιαλεγόμενοι με ανθρώπους του σιναφιού, της πόλης, τους θεατές, τους συνεργάτες τους, τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ... το Σάββατο 30 του Οκτώβρη στο αίθριο της Πρυτανείας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στην  Επίχωση της Λεμεσού.

Από τη Νίκη Μαραγκού, στο Μάμετ και από τον Μάμετ στον Ίψεν, τον καταλανό  Μπελμπελ, τις βρετανίδες Ρόνα Μανρώ και Σάρλοτ Κήτλυ, τον Φασμπίντερ, τον Πίντερ, τον Μπέρνχαρντ και τον Μπέρτολτ Μπρεχτ του Μαχαγκόνυ, τον νεοέλληνα Τσιώλη, την ιρλανδή Μαρι Τζόουνς, τον Άδωνη Φλωρίδη και τη μοναδικότητα του Καββαδία, η Β' Σκηνή της ΕΘΑΛ έχει προσδιορίσει με μοναδικό τρόπο την παρουσία της στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου.

Συνομιλητές των ανθρώπων της Λεμεσού ο Εύης Γαβριηλίδης, η Νόνα Μολέσκη, η Κάτια Σχίζα-Λαμάρη, ο θεατρολόγος και σκηνοθέτης Νικηφόρος Παπανδρέου από τη Πειραματική Σκηνή Τέχνη της Θεσσαλονίκης...

 

Σαββατο, 30 Οκτωβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ στο Αίθριο της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό

 

Προβολή βίντεο, έκθεση φωτογραφιών από παραστάσεις  του Χρίστου Αβρααμίδη, ανοιχτή συζήτηση.Φωτογραφίες απ' την εκδήλωση: